Historie
In het jaar 1985 begon Hans Roerink op de boerderij van zijn familie met
het verwerken van kalfsvlees. Al snel groeide het bedrijf tot een gerenommeerde
kalfsvleesspecialist in Nederland. In dezelfde periode startte Wim van Roekel het bedrijf Betuws Kalveren Centrum, wat uiteindelijk uitmonde tot een groep van kalverhouders, die tot op de dag van vandaag het fundament van de keten vormen.
Het kalfsvlees van Veal Fine werd vanaf eind jaren ‘90 ook geleidelijk
geïntroduceerd in België en Duitsland. Daarna is de afzet van het rosé
kalfsvlees uitgegroeid in heel Europa. Voor verdere expansie van de
kalfsvlees verwerking is in het jaar 2008 in Enschede een uiterst modern
nieuw pand aangekocht.
Om volledige ketenafstemming te realiseren is sinds 2013 is de samenwerking
met leverancier Veal Fine Livestock bv geïntensiveerd. Beide opereren sindsdien
onder dezelfde ketennaam.
In 2022 is de nieuwe generatie toegetreden tot het familie bedrijf.